Bemutatkozás
A kisteleki sajt több, mint negyvenöt éves múltra tekint vissza, ekkor kezdődött a sajtgyártás az üzemben, még a Csongrád Megyei Tejipari Vállalat üzemegységeként. A privatizáció után, 1994-ben magántulajdonba került az üzem, felvéve a Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft. nevet.
A gyár irányítását a Magyar család vette át, ahol ma már a harmadik generáció foglalkozik sajtkészítéssel, és a meglévő tradíciókhoz hozzátéve az innovációs törekvéseket egy stabil és modern középvállalkozásként működtetik az üzemet.
A 100 százalékban magyar tulajdonú, közel 70 főt foglalkoztató gyár kizárólag magyar alapanyagot használ fel.
Jelenleg három típusú termék képezi a cég profilját: krémfehérsajt, ömlesztett sajt és juhtúró. Az üzem Magyarország legnagyobb juhtej-feldolgozójának számít.
Legújabb üzemünk Szentesen épült meg, 8 millió EUR, zöldmezős beruházás keretében.
2021.áprilisa óta gyártunk itt panírozott, elősütött és készresütött csirkehúsos és sajttermékeket a legmodernebb gépekkel és berendezésekkel.
A panírüzem éves kapacitása 4500 tonna panírozott termék.
A Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft. szentesi székhelyű panírüzeme 2022 májusában emelt szinten tanúsíttatta az IFS 7 szabvány szerint kiépített és működtetett élelmiszerbiztonsági rendszerét.
Az üzem 2023 áprilisában az újratanúsító értékelésen ismét kiérdemelte az emelt szintű tanúsítványt.
A panírüzem kapacitása
2023-ban megszereztük a törzskönyvezett Holstein-Fríz állomány minősített tenyészállat előállító üzem tanúsítványt.
2023-ban megszereztük a törzskönyvezett Holstein-Fríz állomány minősített tenyészállat előállító üzem tanúsítványt.
2023 versenyen Vemhes üsző Kategóriában ötödik helyezés
A jól megválasztott termékskálának is köszönhetően cégünk jelen van a nagy áruházláncokban és a kisebb kereskedelmi egységekben is, forgalmának nagyobb részét a belföldi értékesítés adja.
Mottónk a folyamatos fejlesztés és a minőség iránti elkötelezettség.
Az RTL Klub Kalandozó című műsora járt nálunk