Néhány recept ajánlatunk, amelyek akkor a legfinomabbak, ha ízletes Kisteleki termékekkel készülnek
Egy kisebb, 1 kg-os kanadai sütőtök maréknyi tökmag
1 csomag (10 dkg) bébispenót
20 dkg Kisteleki natúr juhtúró sülthagymával
1. A megmosott tököt lapjában kettévágjuk, majd miután a magjait kikapartuk, kétujjnyi széles szeletekre vágjuk. Sütőpapírral vagy fóliával bélelt tepsibe rakjuk és közepesen forró sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne süljön túl, hisz akkor nem lehet majd vágni.
Egy kisebb, 1 kg-os kanadai sütőtök maréknyi tökmag
1 csomag (10 dkg) bébispenót
20 dkg Kisteleki natúr juhtúró sülthagymával
1. A megmosott tököt lapjában kettévágjuk, majd miután a magjait kikapartuk, kétujjnyi széles szeletekre vágjuk. Sütőpapírral vagy fóliával bélelt tepsibe rakjuk és közepesen forró sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne süljön túl, hisz akkor nem lehet majd vágni.
1. A főtt tojást és a sonkát 1 centis kockákra vágjuk.
2. A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.
3. Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük.
2. Bő 1,5 liter vízzel fölöntjük, megsózzuk, szelíden befűszerezzük, fölforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát félkarikákra vágva adjuk hozzá. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A főzés végefelé a cikkekre vágott gombát és a még fagyos borsót is belefőzzük.
1. A zúzákat félbevágjuk, belsejüket, ha kell, kikaparjuk, kimossuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy nagy lábasban az olajon a zúzával együtt 10-15 perc alatt megpirítjuk. A köménnyel meg a zúzott fokhagyma felével fűszerezzük.
2. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, egy kevés (kb. 1,5 deci) vizet öntünk alá, megsózzuk, és az apróra vágott paradicsomot és paprikát is belekeverjük. Lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk, közben elfövő levét folyamatosan pótoljuk, végül a maradék fokhagymával fűszerezzük, a paprikakrémmel „tüzesítjük”. Nagyjából 15-20 perccel hogy elkészülne, a vörösbort is beleöntjük, így főzzük készre.
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy lábasban, a fölolvasztott zsíron, megsütjük.
2. A burgonyát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük. Tojás nem kell bele, a krumpli keményítője összetartja a kis galuskákat, de nem árt azért néhány darabot próbaképpen kifőzni, mert ha kell, keverhetünk még hozzá lisztet.
500 g Kisteleki mascarpone
500 ml habtejszín
500 g cukrozott gesztenyemassza
4 dl főzött kávé
1 kis üveg rumaroma
400 g babapiskóta
1 ek keserű kakópor
500g mascarpone
250 ml cukrozatlan habtejszín
1 db rumaroma
1,5 dl málnaszörp
1,5 dl kávé
40 db babapiskóta
250 g friss vagy fagyasztott málna
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1,5 dl frissen főzött fekete kávéba, szintén 1,5 dl málnaszörpöt teszünk, valamint egy kisüveges rumaromát.
Ezt követően a krém felét a piskóták tetején egységeset eloszlatjuk, majd 250 g málnát rászórunk. Fontos, hogy ha fagyasztott málnával dolgozunk, olvasztásnál csöpögtessük le!