Laktózmentes juhtúrós csibefasírt golyók

Laktózmentes juhtúrós csibefasírt golyók

Hozzávalók
50 dkg darált csirkemell
1 zsemle
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor fölaprított petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás
20 dkg Kisteleki laktózmentes juhtúró
10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez olaj

Elkészítés:
1. A darált csirkehúst egy tálba töltjük, majd a hidegvízbe áztatott és kifacsart zsemlével, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, a fokhagymával meg a tojással összegyúrjuk.

2. Enyhén vizezett kézzel 12 kis gombócot formálunk belőle, majd egyenként a tenyerünkben kissé ellapítjuk, és egy-egy kiskanál laktózmentes juhtúrót halmozunk a közepébe.

3. Ezután óvatosan össze gömbölygetjük és zsemlemorzsába forgatjuk.

4. Nem túl forró olajban szép arany barnára sütjük. Tálaláskor friss kevert salátát kínálunk hozzá.


4 főre
Elkészítési idő: 45 perc