Csilis juhtúrós rákkal töltött csirkemell

Csilis juhtúrós rákkal töltött csirkemell

Hozzávalók
4 db csirkemell filé
só, bors
olaj a sütéshez

a töltelékhez:
25 dkg Kisteleki chilis ízesítésű juhtúró
10 dkg garnéla (fagyasztott előfőzött)
1 dl tejszín
só, bors
4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárogatjuk, majd egy vékony pengéjű késsel lapjában felszúrjuk.

2. A töltelékhez a chilis juhtúrót a sülthagymával és a tejszínnel krémesre mixeljük. A szóba hőmérsékleten fölengedett rákot leöblítjük, lecsöpögtetjük és ezt is a krémbe keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd habzsákba töltjük és a felszúrt mellekbe töltjük, a nyílást egy hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Külsejét sózzuk, borsozzuk.

3. Előmelegített serpenyőben, kevés olajon körös-körül megpirítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
Előmelegített sütőben 185°C-on 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Köretként grillezett zöldségeket kínálunk hozzá.


4 főre
Elkészítési idő: 50 perc