Pesztós juhtúrós tagliatelle

Pesztós juhtúrós tagliatelle

Hozzávalók
40 dkg csirkemell filé
1 dl olívaolaj
só, őrölt fekete bors
1 kisebb cukkini
1 piros kaliforniai paprika
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb póréhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg Kisteleki natúr juhtúró
2,5 dl főzőtejszín
50 dkg tagliatelle

Elkészítés:
1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy forró serpenyőben az olíva olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy szűrőlapáttal a serpenyőből egy tányérra szedjük.

2.Az összes zöldséget megtisztítjuk, majd gyufaszál vékony csíkokra metéljük. A csirke visszamaradó olajában kevergetve megpirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, majd a csirkecsíkokkal összekeverjük. A tejszínnel fölöntjük, a juhtúrót belekanalazzuk, és együtt fölforraljuk.  


3. A tagliatellét enyhén sós vízben fog keményre főzzük, leszűrjük, leöblítjük, és azon melegében a zöldséges, juhtúrós csirkés raguba forgatjuk. Kissé összemelegítjük és frissen tálaljuk.


4 főre
Elkészítési idő: 40 perc