Pesztós juhtúrós polenta, aszalt paradicsommal, sülthagymával 

Pesztós juhtúrós polenta aszalt paradicsommal

Hozzávalók
25 dkg kukoricadara
1 liter víz
1 kiskanál só
csipetnyi frissen őrölt fekete bors
10 dkg vaj
25 dkg Kisteleki Pesztós ízesítésű juhtúró sült hagymával
10 dkg olívaolajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:
1. A vizet egy lábasba töltjük, fölforraljuk, majd kis lángra állítva a kukoricadarát beleszórjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve addig főzzük, míg a dara egy kissé megduzzad, és krémes állagú nem lesz.

2. Ekkor a tűzről lehúzzuk és lefödve hagyjuk, kihűlni. Ezután a juhtúró felét a sülthagymával együtt belekeverjük. A kis kockákra vágott aszalt paradicsomot és a fölaprított bazsalikomot is beleforgatjuk, majd egy enyhén kiolajozott lapos tepsibe simítjuk.

3. Forró sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.

4. Tálaláskor a maradék juhtúrót ráhalmozzuk, fölaprított bazsalikommal és a sülthagymával díszítjük.

Elkészítési idő: 50 perc