Natúr juhtúrós sonkás tojásos nokedli

natúr juhtúrós sonkás tojásos nokedli

Hozzávalók
5 főtt tojás
25-30 dkg főtt füstölt sonka
1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál olaj
20 dkg Kisteleki natúr juhtúró
néhány tekerésnyi bors,
10 dkg bébi paraj
a tésztához:
50 dkg finomliszt, 1+1 kiskanál só, 2 tojás, kb. 4,5 dl hideg víz

Elkészítés:
1. A főtt tojást és a sonkát 1 centis kockákra vágjuk.

2. A tésztához valókból a hagyományos módon galuskatésztát keverünk, enyhén sózott vízben kifőzzük, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.

3. Egy nagy serpenyőben a zsírt megforrósítjuk. A galuskát jól megforrósítjuk benne, majd hozzáadjuk a főtt tojást és a sonkát is. Kis darabokban rárakjuk a juhtúrót, ami megolvadva egy kicsit krémesebbé, szaftosabbá teszi az ételt. Végül a bébi parajt is beleforgatjuk Ha kell utánasózzuk, megborsozzuk. 


Elkészítési idő: 35 perc