Natúr juhtúrós sajtgolyók

natúr juhtúrós sajtgolyók

Hozzávalók
25 dkg Kisteleki natúr juhtúró
20 dkg natúr krémsajt
20 dkg reszelt trappista sajt (natúr és füstölt vegyesen)
1-2 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál só
a sajtgolyók közepébe:
10-12 szem magozott aszalt szilva
10-12 szem paprikával töltött olajbogyó
a sajtgolyók külsejére:
dióbél, szezámmag, petrezselyem, pirospaprika

Elkészítés:
1. A juhtúrót villával alaposan összetörjük, a krémsajttal simára keverjük, majd a reszelt sajttal és annyi tejföllel és a sült hagyma felével, gyúrjuk össze, hogy se túl lágy, se túl kemény massza ne legyen belőle. Megkóstoljuk, a sajtok sósságától függően megsózzuk. Nedves kézzel 20-25, kisebb diónyi gombócot formálunk belőle. 

2. A gombócok felének a közepébe 1-1 szem aszalt szilvát, a többibe 1-1 szem olajbogyót nyomkodunk. Hűtőbe rakjuk.

3. A sajtgolyók külső burkához a diót is, a szezámmagot is egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, a diót ezután durvára vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.

4. A szilvával töltött sajtgolyókat a dióban és/vagy a szezámmagban megforgatjuk. Az olajbogyóval töltötteket a petrezselyemben és/vagy a pirospaprikában hempergetjük meg. Folpackkal letakarjuk és tálalás előtt egy kis időre behűtjük. 

Tálaláskor kínálhatunk mellé, grissinire tekert Pármai sonkát, és külön kistálkában joghurtttal kikevert juhtúrót is.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés