Csirkés tortilla juhtúrós öntettel, sült hagymával

Csirkés tortilla juhtúrós öntettel, sült hagymával

Hozzávalók
1 jégsaláta
2 paradicsom
1 kígyóuborka
1 nagyobb lilahagyma
só, őrölt fekete bors
fél citrom kifacsart leve
1 dl olíva olaj
2,5 dl görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 db Kisteleki chilis juhtúró sült hagymával
25 dkg sült csirkemell filé csíkokra vágva
2 dl chili szósz (készen kapható)
8 tortilla lap (készen kapható )

Elkészítés:
1. A jégsalátát vékony csíkokra, a paradicsomot fél karikákra, a kígyóuborkát gyufaszálnyi csíkokra, a lilahagymát fél főre vágjuk. 2. Mindezeket egy keverőtálba szórjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a citrom levével és az olíva olajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk.

2. A joghurtot enyhén megsózzuk, megborsozzuk és a zúzott fokhagymával és a juhtúróval összekeverjük.

3. A tortilla lapokat szárazon egy forró serpenyőben átmelegítjük.

4. A tortilla lapokat a juhtúrós joghurttal megkenjük, az ízes salátát az alsó felükre halmozzuk, a csirkemell csíkokat a tetejükön elosztjuk, a chili szósszal meglocsoljuk, végül a reszelt sajtot és a sült hagymát is rászórjuk.

5. Szorosan feltekerjük, majd kissé ferdén kettévágjuk.