Juhtúróval töltött pulykamell konyhafőnök módra

natúr juhtúrós töltött pulykamell konyhafőnök módra

Hozzávalók
80 dkg pulykamellfilé
só, őrölt fekete bors
fél fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
10 dkg csiperkegomba
2 főtt tojás
20 dkg Kisteleki Natúr juhtúró sült hagymával
1 tojás

Elkészítés:
1. A pulykamellet a rostjaira merőlegesen 4, egyenként kb. 15 dekás szeletet vágunk. Vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. A széleit, és ha vannak benne inak, azokat is bevágjuk, és 1 kiskanálnyi sóval meg 1 mokkáskanál borssal behintve félretesszük.

2. A többi húst ledaráljuk. A hagymát finomra aprítjuk, 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk. Az egyik répát és gyökeret félcentis kockákra vágjuk, a hagymán megfuttatjuk. 2 evőkanál vizet aláöntve, kis lángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fölkockázott gombát, és további 5 percig pároljuk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd a kockákra vágott főtt tojással, a darált hússal, a juhtúróval, a sült hagymával, meg a nyers tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.

3. Egyenletesen a hússzeletekre kenjük, majd összegöngyöljük és megolajozott alufóliába csomagoljuk. Tepsibe fektetjük, majd egy kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőben 165 fokon 50 perc alatt megsütjük.

4. A sütőből kivéve, kb. 15 percig pihentetjük, majd a fóliából kicsomagoljuk. Tálaláskor a pulykatekercset fölszeleteljük, burgonya pürével és friss salátákkal körítjük.


4 főre
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc