Zsályás-baconos sertés szűz juhtúróval töltve nyárson sült hagymával

Zsályás-baconos sertés szűz juhtúróval töltve nyárson sült hagymával

Hozzávalók
80 dkg sertés szűz
1 csokor friss zsálya
3 evőkanál mustár (lehet akár többféle is)
1-2 kiskanál citromlé
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 db 125 g-os Kisteleki natúr juhtúró sülthagymával
kb. 16 vékony szelet főtt füstölt szalonna

a sütéshez:
10 dkg mangalicazsír

Elkészítés:
1. A húst vágódeszkára fektetjük, a vastagabb részét lapjában bevágjuk, kihajtjuk és enyhén megklopfoljuk, hogy minél inkább téglalap alakú legyen. Úgy alakítjuk, hogy akkora szeletekre vághassuk, mint amekkora a szalonna.

2. A zsálya levélkéit a szárról lecsipkedjük, apróra vágjuk, a mustárhoz keverjük a citromlével, a sóval és a borssal és a sülthagymás juhtúróval együtt.

3. Minden hús lapra szalonnaszeleteket illesztünk. A mustáros zsályás juhtúróval gazdagon megkenjük, föltekerjük, és fogvájóval megtűzzük, nehogy sütés közben szétnyíljon.

4. Egy serpenyőt megforrósítjuk, majd a zsírt fölolvasztjuk benne. A tekercseket belerakjuk és közepesen erős tűz fölött, többször megforgatva 8-10 perc alatt megsütjük. A zsírból kiemeljük kissé hűlni hagyjuk, majd 1 centis szeletekre vágjuk. A szeleteket szorosan, lapjában bambusznyársra húzzuk, majd faszénparázs fölé helyezett grill rácsra fektetve oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk.

Tálaláskor friss salátával kínáljuk.