Kemencés csülök grillezett sülthagymás juhtúrós paprikával

Kemencés csülök grillezett sülthagymás juhtúrós paprikával

Hozzávalók
1 nagy sertés csülök
1 evőkanál só
1 kiskanál fekete egész bors
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 babérlevél
1 üveg sör
20 dkg füstölt szalonna

a körethez:
2 kápia paprika
2 zöld kaliforniai paprika
2 sárga kaliforniai paprika
1 dl olívaolaj
4-5 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt fekete bors
1 csomó újhagyma
2 db 125 g-os Kisteleki natúr juhtúró sült hagymával

Elkészítés:
1. Az csülköt megmossuk, lábasba rakjuk, annyi hidegvizet öntünk rá amennyi ellepi. A megtisztított hagymákat, a babérlevelet, az egész borsot és a sót beleszórjuk, majd kislángon majdnem puhára főzzük. A főző léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és egy enyhén beolajozott tepsire fektetjük.

2. Forró sütőben, kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben sörbe mártott szalonnával kenegetjük.

3. A körethez a paprikákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd forró serpenyőben, az olívaolajon, kevergetve-rázogatva, megsütjük. A fölszeletelt fokhagymával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a karikákra vágott újhagymát is rádobjuk.