BBQ oldalas juhtúrós, sülthagymás kemencés burgonyával 

BBQ oldalas juhtúrós, sülthagymás kemencés burgonyával

Hozzávalók
1,5 sertés oldalas
1 evőkanál só
1 kiskanál fekete egész bors
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 babérlevél

a mártáshoz:
4 dl ketchup
1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
2 evőkanálnyi fölaprított oregánó
2 evőkanálnyi fölaprított bazsalikom
4 gerezd zúzott fokhagyma
só, frissen őrölt fekete bors
4 evőkanál méz
1 evőkanál worchester szósz

a kemencés borgonyához:
1 kg burgonya héjában megfőzve
2 db 125 g-os Kisteleki pesztós juhtúró sült hagymával
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
1. Az oldalast megmossuk, lábasba rakjuk, annyi hidegvizet öntünk rá amennyi ellepi. A megtisztított hagymákat, a babérlevelet, az egész borsot és a sót beleszórjuk, majd kislángon majdnem puhára főzzük. A főző léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és egy enyhén beolajozott tepsire fektetjük.

2. A mártáshoz valókat összekeverjük, majd az oldalasra kenjük. Forró sütőben, kb. 30 perc alatt teljesen puhára sütjük.

3. A burgonyákat héjában hagyva, hosszában félbe vágjuk, a közepüket egy kiskanállal kivájjuk. A félbe vágott burgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A kivájt burgonyát egy keverőtálban a juhtúróval meg a fölaprított petrezselyemmel összekeverjük. Ezt a keveréket a burgonyákba töltjük, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.

4. Tálaláskor az oldalast földaraboljuk és a kemencés burgonyával kínáljuk.