Mustárban érlelt hátszín juhtúrós fűszervajjal, sült hagymával és fóliában sült burgonyával

Mustárban érlelt hátszín juhtúrós fűszervajjal, sült hagymával és fóliában sült burgonyával

Hozzávalók
4 egyenként 18-20 dkg-os marha hátszín
4 evőkanál mustár
2 evőkanál magos Dijoni mustár
2 dl olaj
só, frissen őrölt fekete bors

a fűszervajhoz:
20 dkg vaj
1 db 125 g-os Kisteleki laktózmentes juhtúró sült hagymával
1 csokor petrezselyem
1 csokor metélőhagyma
1 evőkanál mustár
só, frissen őrölt fekete bors

a körethez:
8 db nagyobb, egyforma burgonya
2 db 125 g-os Kisteleki natúr juhtúró sült hagymával

Elkészítés:
1. A húst a kétféle mustár keverékével bedörzsöljük, frissen őrölt borssal meghintjük, majd egy zárható tetejű edénybe tesszük. Az olajat ráöntjük, fontos, hogy az olaj a hússzeleteket teljesen ellepje. Az edényt lefedjük, majd hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük. Sütéskor egy serpenyőt felhevítünk, a pácoláshoz használt olajból néhány kanálnyit bele locsolunk, majd a hátszín szeleteket belefektetjük. Oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

2. A fűszervajhoz, a puha vajat a juhtúróval simára keverjük, a fölaprított zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a mustárral összekeverjük.

3. A körethez a burgonyát megmossuk, leszárogatjuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, majd egy sóval kibélelt tepsibe rakjuk. Forró, sütőben, 190 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.

4. Tálaláskor, a húst tányérokra tesszük, a fűszervajat rákanalazzuk. A burgonyák tetejét keresztben bevágjuk, kissé megnyitjuk, majd a juhtúrót rákanalazzuk. Végül a fűszervajat és a burgonyát is a sült hagymával megszórjuk.