Chilis - kolbászos burgonya lángos újhagymás chilis - juhtúrókrémmel és sült hagymával

Chilis-kolbászos burgonya lángos újhagymás chilis-juhtúrókrémmel és sült hagymával

Hozzávalók
a burgonya lepényhez:
60 dkg burgonya
15 dkg liszt
4 tojás

őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
1 szál füstölt kolbász
olaj a sütéshez

a juhtúrós krémhez:
3 db 125 g-os Kisteleki chilis juhtúró sülthagymával
2 szál újhagyma

Elkészítés:
1. A burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd folyó hideg vízzel alaposan átmossuk. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.

2. A lisztet és a tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd a kis kockákra vágott kolbászt és a fölaprított petrezselymet belekeverjük.

3. A masszából kevés olajon, közepesen forró serpenyőben kerek lepényeket sütünk.

4. A juhtúrót a vékony karikákra vágott újhagymával összekeverjük
Tálaláskor az újhagymás juhtúrót burgonya lepényekre halmozzuk, sült hagymával megszórjuk.