Csevapcsicsa juhtúrós tzazzikivel és sült hagymával 

Csevapcsicsa juhtúrós tzazzikivel és sült hagymával

Hozzávalók
a csevapcsicsához:
70 dkg darált zsíros marhahús
30 dkg darált zsíros sertéshús
1 mokkáskanál szódabikarbóna
kicsit kevesebb, mint 1 csapott evőkanál só
fél kiskanál őrölt fekete bors
2-3 evőkanál jéghideg víz (lehet szódavíz is)
2-3 evőkanál olaj

a juhtúrós tzazziki-hez:
2 kígyóuborka
1 kiskanál só
2 dl natúr krémes görög joghurt
2 db 125 g-os Kisteleki natúr juhtúró sült hagymával
4 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor friss kapor

Elkészítés:
1. Először a tzazzikit készítjük el. Ehhez az uborkát megmossuk, lereszeljük, majd a sóval összeforgatjuk és egy órán át állni hagyjuk. Ezután alaposan kifacsarjuk. A joghurtot a juhtúróval simára keverjük, megborsozzuk, a fölaprított kaprot beleforgatjuk.
 
2. A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.

3. Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük.

4. Köretként a juhtúrós tzazzikit, a sült hagymát, a karikákra vágott lila hagymát és puha kenyeret kínálunk hozzá.