Laktózmentes juhtúrós szendvics

Laktózmentes juhtúrós szendvics

Hozzávalók

a krémhez:
25 dkg szeletelt bacon
20 dkg Kisteleki laktózmentes juhtúrókrém
2,5 dl natúr görög joghurt
1 csokor friss oreganó
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor metélőhagyma
só, bors

a szendvicshez:
4 magvas bagett
2-3 evőkanál olívaolaj
1 marék ruccola saláta
a díszítéshez:
1 paradicsom
1-2 levél friss bazsalikom

Elkészítés:
1. A krémhez a bacont sütőpapírral bélelt sütőlapra fektetjük, majd forró sütőben ropogósra sütjük, kihűtjük, majd kis darabokra törjük. A laktózmentes juhtúrót, a szalonna a felével együtt a joghurthoz adjuk, fölaprított oregánóval, bazsalikommal meg a metélőhagymával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük.

2. A bagetteket lapjában kettévágjuk, majd serpenyőben, kevés olívaolajjal meglocsolva, vágott felüket megpirítjuk.

3. A ruccolát megmossuk, leszárogatjuk, kissé átvágjuk. A bagetteketk a krémmel gazdagon megkenjük, a ruccolát a tetejére halmozzuk, a maradék bacont a tetejére rakjuk, a szeletelt paradicsommal és friss bazsalikom levelekkel díszítjük. Végül a csomagolásban található sült hagymával gazdagon megszórjuk.

Jótanács:
A krém még pikánsabb lesz, ha fölaprított, olajban eltett aszalt paradicsomot adunk hozzá.